SENZITIVITA NA POTRAVINY - 287 POTRAVIN

Multiplexová metoda stanovení specifických IgG protilátek proti 287 potravinám. ... viac
5 900 Kč
Vyberte si zvýhodnené balenie
Množstevné zľavy
Popis a parametre

SENZITIVITA NA POTRAVINY - 287 POTRAVIN

TYP VZORKU: KREV

 

Popis vyšetření:

Senzitivita na potraviny (často „omylem“ nazývána intolerancí) představuje v populaci nejčastější příčinu problémů se zažíváním. Jedná se o reakci imunitního systému na potravinový antigen tvorbou imunoglobulinů typu IgG. Senzitivita na potraviny se může týkat lidí v každém věku. Na rozdíl od alergie se zdravotní problémy po konzumaci dané potraviny dostavují později, v řádu dnů až týdnů. Mezi nejčastější projevy patří průjem, zácpa, pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Kromě trávicích potíží mohou být doprovodným jevem zvýšené nežádoucí citlivosti na potraviny i migrény a další neurologické problémy, deprese či kožní problémy.

Nejpravděpodobnější příčinou senzitivity na určité potraviny může být zvýšená propustnost střevní sliznice společně s narušenou střevní mikroflórou, kdy se do mimostřevního prostoru dostávají nežádoucí fragmenty z potravin. Reakcí organismu je tvorba specifických protilátek typu IgG, které můžeme detekovat laboratorním vyšetřením z periferní krve. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

 

Nabízíme Vám vyšetření protilátek proti 287 potravinovým alergenům ze 13 zdrojů:

MLÉKO A VEJCE: podmáslí, camembert, ementál, gouda, cottage cheese, kravské mléko, mozzarella, parmezán, buvolí mléko, velbloudí mléko, kozí sýr, kozí mléko, křepelčí vejce, vaječný bílek, vaječný žloutek, ovčí sýr, ovčí mléko

MASO: kachní, hovězí, telecí, zvěřina, kozí, jelení, koňské, kuřecí, krůtí, králičí, jehněčí, pštrosí, vepřové, kančí maso

RYBY A MOŘSKÉ PLODY: kaviár, úhoř, rak říční, koukol (srdcovkovití, jedlý mořský mlž), krab, sleď atlantický, kapr, ančovička evropská, štika severní, treska atlantická, Abalone (tzv. mořské uši), humr, krevety mix, oliheň, ďas, treska jednoskvrnná, štikozubec, slávka, chobotnice, pstruh, ústřice, kreveta severní, hřebenatka, břitka (mořský mlž), platýs evropský, rejnok ostnatý, škeble venus, losos, sardinka evropská, pakambala (ryba), makrela, okouník atlantický, sépie, jazyk mořský, pražma královská, tuňák, mečoun obecný

OBILOVINY A SEMENA: amarant, oves, řepka, konopné semínko, merlík (quinoa), cizrna, dýňové semínko, pohanka, slunečnicové semínko, ječmen, slad (ječmen), lněné semínko, lupina semínko, rýže, proso, mák, piniový oříšek, žito, sezam, pšenice, pšeničné otruby, pšeničný gliadin (lepek), mladá pšenice (tráva), emmer pšenice (dvou zrnitá špalda), durum pšenice (semolina), pšenice jednozrnka, pšenice španělská, pšenice špalda, kukuřice

OŘECHY: kešu, para ořech, pekanový ořech, sladký kaštan, kokosové mléko, kokosový ořech, kola ořech, lískový ořech, zemní mandle, vlašský ořech, makadamový ořech, pistácie, mandle

LUŠTĚNINY: arašíd, sója, čočka, bílá fazole, zelené fazole, hrách, cukrový hrášek, tamarind, mungo fazole

OVOCE: kiwi, ananas, papája, limetka, citrón, vodní meloun, grapefruit, mandarinka, pomeranč, meloun cukrový, fík, jahoda, liči, jablko, mango, moruše, banán, marakuja, datle, physalis (mochyně), meruňka, třešně, švestka, broskev, nektarinka, granátové jablko, hruška, angrešt, červený rybíz, ostružina, malina, bezinka, borůvka, brusinka, hrozny, rozinky

ZELENINA: šalotka, cibule, pórek, česnek, pažitka, divoký česnek, celer, celer nať, křen, bílý chřest, bambusové výhonky, mangold, červená řepa, hlávkové zelí, květák, hlávková kapusta bílá, růžičková kapusta, kedlubna, brokolice, kvěkolice (Romanesco), červené zelí, hlávková kapusta zelená, kadeřavá kapusta, tuřín, brukev čínská (druh zelí), čínské zelí, kapary, štěrbák (endivie, příbuzná čekance), čekanka červená (Radicchio), čekanka, tykev muškátová, dýně hokkaido, Kiwano (druh okurky), cuketa, okurka, artyčok, mrkev, rukola, fenykl (bulva), batáty, řeřicha, olivovník, pastinák, avokádo, ředkev, lilek, brambory, rajče, špenát, listy kopřivy, salát polníček

KOŘENÍ: kopr, estragon, paprika, kajenský pepř, chilli (červené), kmín, skořice, kari, koriandr, římský kmín, kurkuma, citronová tráva, kardamon, jalovec, bobkový list, muškátový oříšek, máta, bazalka, majoránka, oregano, petržel, anýz, pepř (černý, bílý, zelený, červený, žlutý), rozmarýn, šalvěj, hořčice, hřebíček, tymián, pískavice semínka, vanilka, zázvor

JEDLÉ HOUBY: žampióny, hřib, liška, penízovka sametonohá (Enoki), hlíva máčková (královská), hlíva ústřičná

NOVÉ POTRAVINY: cvrček domácí, baobab, aloe, kořen lopuchu většího, aronie (černý jeřáb), světlicový olej, chlorella, ginkgo, kořen maky (maca peruánská), saranče stěhovavá, tapioka, ženšen, guarana, mandlové mléko, nori řasa, chia semínka, kořen yakonu, spirulina, kořen pampelišky, moučný červ, řasy wakame

KÁVA A ČAJ: čaj černý, čaj zelený, káva, ibišek, jasmín, heřmánek, máta peprná, moringa olejodárná, kakao

OSTATNÍ: agar, med, Aspergillus niger, chmel, pekařské droždí, třtinový cukr, pivovarské droždí, bezový květ, mikrobiální M-transglutamináza (přídatná látka v masných výrobcích), CCD (lidský laktoferin)

  

Pro koho je vyšetření určeno:

Pokud trpíte nespecifickými trávicími potížemi. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

 

Konzultace před vyšetřením:

Konzultace před vyšetřením je vhodná s vaším ošetřujícím lékařem.

 

Jak vyšetření probíhá:

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší krve. Odběr se provádí z loketní žíly. Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla.

 

Interpretace vyšetření:

Výsledek vyšetření je pro jednotlivé vyšetřované protilátky vyjádřen jako index pozitivity (negativní, hraniční, pozitivní). Pozitivní výsledek znamená přítomnost protilátek proti testovaným proteinům a může podporovat diagnózu potravinové intolerance. Výsledek musí být hodnocen ve vztahu ke klinickým obtížím pacienta.

 

 

SENZITIVITA NA POTRAVINY - 287 POTRAVIN

Zadajte prosím svoje meno
Email, na ktorý Vám príde odpoveď
Zadajte kontaktný telefón
Vaše prianie, aspoň 3 znakov
Stráženie produktu
Naposledy navštívené
Laboratoře AGEL a.s.
Revoluční 2214/35
74101 Nový Jičín
Česká Republika
IČO: 16628373
IČ DPH (DIČ): CZ699000899
Ďalšie informácie
    Textové stránky
    Čeština
    cz
    Slovak
    sk