SENZITIVITA NA POTRAVINY - VEJCE

Intoleranci nebo alergii jsou schopny vyvolat především proteiny obsažené ve vaječných bílcích. Pokud po pozření vajec a vaječných produktů pociťujete nepříjemné příznaky, podstupte naše vyšetření.... viac
Skladom
755 Kč
ks
Vyberte si zvýhodnené balenie
Množstevné zľavy
Popis a parametre

SENZITIVITA NA POTRAVINY - VEJCE

TYP VZORKU: KREV

 

Popis vyšetření:

Senzitivita na potraviny (často „omylem“ nazývána intolerancí) představuje v populaci nejčastější příčinu problémů se zažíváním. Jedná se o reakci imunitního systému na potravinový antigen tvorbou imunoglobulinů typu IgG.
Senzitivita na potraviny se může týkat lidí v každém věku. Na rozdíl od alergie se zdravotní problémy po konzumaci dané potraviny dostavují později, v řádu dnů až týdnů. Mezi nejčastější projevy patří průjem, zácpa, pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Kromě trávicích potíží mohou být doprovodným jevem zvýšené nežádoucí citlivosti na potraviny i migrény a další neurologické problémy, deprese či kožní problémy. Nejpravděpodobnější příčinou senzitivity na určité potraviny může být zvýšená propustnost střevní sliznice společně s narušenou střevní mikroflórou, kdy se do mimostřevního prostoru dostávají nežádoucí fragmenty z potravin. Reakcí organismu je tvorba specifických protilátek typu IgG a IgA, které můžeme detekovat laboratorním vyšetřením z periferní krve.

 

Nabízíme Vám vyšetření protilátek proti nejčastějším potravním alergenům:

 

VEJCE

Velmi frekventovanou složkou potravy člověka jsou slepičí vajíčka. Ukázalo se, že především proteiny z vaječného bílku jsou schopny vyvolat u přecitlivělých lidí alergii resp. intoleranci.  Dnes je známých okolo 40 různých proteinů z vaječného bílku, ale jen tři z nich jsou hlavními alergeny. Jsou to ovalbumin, ovomukoid a ovotransferin.

 

 a-ovalbumin IgA, IgG

Největší podíl proteinového komplexu bílku slepičího vajíčka tvoří ovalbumin, a proto má i největší význam z hlediska vyvolávání alergií u přecitlivělých jedinců.

Zvýšené hladiny protilátek proti ovalbuminu jsou zodpovědné za řadu dětských onemocnění, byly zjištěny zvláště u dětí trpících cystickou fibrózou, u dětí s určitými formami onemocnění ledvin a děti trpící diabetem mellitem závislém na dávkách inzulínu. 

 

Pro koho je vyšetření určeno:

Pokud trpíte nespecifickými trávicími potížemi a máte podezření na souvislost s konzumací vajec. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

 

Konzultace před vyšetřením:

Konzultace před vyšetřením je vhodná s vaším ošetřujícím lékařem.

 

Jak vyšetření probíhá:

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší krve. Odběr se provádí z loketní žíly. Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla.

 

Interpretace vyšetření:

Výsledek vyšetření je pro jednotlivé vyšetřované protilátky vyjádřen jako index pozitivity (negativní, hraniční, pozitivní). Pozitivní výsledek znamená přítomnost protilátek proti testovaným proteinům a může podporovat diagnózu potravinové intolerance. Výsledek musí být hodnocen ve vztahu ke klinickým obtížím pacienta.

 

SENZITIVITA NA POTRAVINY - VEJCE

Zadajte prosím svoje meno
Email, na ktorý Vám príde odpoveď
Zadajte kontaktný telefón
Vaše prianie, aspoň 3 znakov
' '
Opíšte kód z obrázku tak, ako ho vidíte
Stráženie produktu
Naposledy navštívené
Laboratoře AGEL a.s.
Revoluční 2214/35
74101 Nový Jičín
Česká Republika
IČO: 16628373
IČ DPH (DIČ): CZ699000899
Ďalšie informácie
    Textové stránky
    Čeština
    cz
    Slovak
    sk