Komplexní vyšetření senzitivity na 287 potravin

Pomocí našeho nejrozsáhlejšího komplexního balíčku vyšetření senzitivity na 287 potravin zjistíte, zda jste senzitivní na určité potraviny a působí vám potíže se zažíváním.

5 990 Kč
Komplexní vyšetření senzitivity na 287 potravin
Senzitivita 287 potravin kolaz
Tip

Pro koho je vyšetření určeno

Pokud trpíte nespecifickými trávicími potížemi. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. 

U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné. 

 

 

 

 

 

 

Výsledek vyšetření

Výsledek vyšetření je pro jednotlivé vyšetřované protilátky vyjádřen jako index pozitivity (negativní, hraniční, pozitivní). 

Pozitivní výsledek znamená přítomnost protilátek proti testovaným proteinům a může podporovat diagnózu potravinové intolerance. 

Výsledek musí být hodnocen ve vztahu ke klinickým obtížím pacienta. 

 

 

 

 

S kým mohu výsledek konzultovat

Doporučujeme výsledky, případně i samotné vyšetření, konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.  

 

 

 

 

 

 

 

Jak obdržím výsledek testu

Na Váš e-mail uvedený při objednávce, obdržíte zaheslovaný soubor. Případně pokud byste si přáli výsledek zaslat na jinou adresu zmiňte tuto skutečnost před odběrem dané sestřičce.

Heslo k odemčení souboru obdržíte na Váš mobilní telefon.

 

 

 

 

Průběh vyšetření a typy vzorku

krev

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší ranní krve. Odběr se provádí z loketní žíly. Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla. Ráno před odběrem nekuřte, vypijte dostatečné množství vody (1/4 litru vody nebo neslazeného čaje).

 

 

 

 

Vyšetřuje se 287 potravinových alergenů ze 13 zdrojů 

Mléko a vejce
podmáslí, camembert, ementál, gouda, cottage cheese, kravské mléko, mozzarella, parmezán, buvolí mléko, velbloudí mléko, kozí sýr, kozí mléko, křepelčí vejce, vaječný bílek, vaječný žloutek, ovčí sýr, ovčí mléko

Maso
kachní, hovězí, telecí, zvěřina, kozí, jelení, koňské, kuřecí, krůtí, králičí, jehněčí, pštrosí, vepřové, kančí maso 

Ryby a mořské plody
kaviár, úhoř, rak říční, koukol (srdcovkovití, jedlý mořský mlž), krab, sleď atlantický, kapr, ančovička evropská, štika severní, treska atlantická, Abalone (tzv. mořské uši), humr, krevety mix, oliheň, ďas, treska jednoskvrnná, štikozubec, slávka, chobotnice, pstruh, ústřice, kreveta severní, hřebenatka, břitka (mořský mlž), platýs evropský, rejnok ostnatý, škeble venus, losos, sardinka evropská, pakambala (ryba), makrela, okouník atlantický, sépie, jazyk mořský, pražma královská, tuňák, mečoun obecný 

Obiloviny a semena
amarant, oves, řepka, konopné semínko, merlík (quinoa), cizrna, dýňové semínko, pohanka, slunečnicové semínko, ječmen, slad (ječmen), lněné semínko, lupina semínko, rýže, proso, mák, piniový oříšek, žito, sezam, pšenice, pšeničné otruby, pšeničný gliadin (lepek), mladá pšenice (tráva), emmer pšenice (dvou zrnitá špalda), durum pšenice (semolina), pšenice jednozrnka, pšenice španělská, pšenice špalda, kukuřice 

Ořechy
kešu, para ořech, pekanový ořech, sladký kaštan, kokosové mléko, kokosový ořech, kola ořech, lískový ořech, zemní mandle, vlašský ořech, makadamový ořech, pistácie, mandle 

Ovoce
kiwi, ananas, papája, limetka, citrón, vodní meloun, grapefruit, mandarinka, pomeranč, meloun cukrový, fík, jahoda, liči, jablko, mango, moruše, banán, marakuja, datle, physalis (mochyně), meruňka, třešně, švestka, broskev, nektarinka, granátové jablko, hruška, angrešt, červený rybíz, ostružina, malina, bezinka, borůvka, brusinka, hrozny, rozinky 

Luštěniny
arašíd, sója, čočka, bílá fazole, zelené fazole, hrách, cukrový hrášek, tamarind, mungo fazole 

Zelenina
šalotka, cibule, pórek, česnek, pažitka, divoký česnek, celer, celer nať, křen, bílý chřest, bambusové výhonky, mangold, červená řepa, hlávkové zelí, květák, hlávková kapusta bílá, růžičková kapusta, kedlubna, brokolice, kvěkolice (Romanesco), červené zelí, hlávková kapusta zelená, kadeřavá kapusta, tuřín, brukev čínská (druh zelí), čínské zelí, kapary, štěrbák (endivie, příbuzná čekance), čekanka červená (Radicchio), čekanka, tykev muškátová, dýně hokkaido, Kiwano (druh okurky), cuketa, okurka, artyčok, mrkev, rukola, fenykl (bulva), batáty, řeřicha, olivovník, pastinák, avokádo, ředkev, lilek, brambory, rajče, špenát, listy kopřivy, salát polníček 

Koření
kopr, estragon, paprika, kajenský pepř, chilli (červené), kmín, skořice, kari, koriandr, římský kmín, kurkuma, citronová tráva, kardamon, jalovec, bobkový list, muškátový oříšek, máta, bazalka, majoránka, oregano, petržel, anýz, pepř (černý, bílý, zelený, červený, žlutý), rozmarýn, šalvěj, hořčice, hřebíček, tymián, pískavice semínka, vanilka, zázvor 

Houby (jedlé)
žampióny, hřib, liška, penízovka sametonohá (Enoki), hlíva máčková (královská), hlíva ústřičná 

Nové potraviny
cvrček domácí, baobab, aloe, kořen lopuchu většího, aronie (černý jeřáb), světlicový olej, chlorella, ginkgo, kořen maky (maca peruánská), saranče stěhovavá, tapioka, ženšen, guarana, mandlové mléko, nori řasa, chia semínka, kořen yakonu, spirulina, kořen pampelišky, moučný červ, řasy wakame 

Káva a čaj
čaj černý, čaj zelený, káva, ibišek, jasmín, heřmánek, máta peprná, moringa olejodárná, kakao 

Ostatní
agar, med, Aspergillus niger, chmel, pekařské droždí, třtinový cukr, pivovarské droždí, bezový květ, mikrobiální M-transglutamináza (přídatná látka v masných výrobcích), CCD (lidský laktoferin) 

 

 

Detailní informace

Senzitivita na potraviny (často „omylem“ nazývána intolerancí) představuje v populaci nejčastější příčinu problémů se zažíváním. Jedná se o reakci imunitního systému na potravinový antigen tvorbou imunoglobulinů typu IgG. Senzitivita na potraviny se může týkat lidí v každém věku. Na rozdíl od alergie se zdravotní problémy po konzumaci dané potraviny dostavují později, v řádu dnů až týdnů. Mezi nejčastější projevy patří průjem, zácpa, pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Kromě trávicích potíží mohou být doprovodným jevem zvýšené nežádoucí citlivosti na potraviny i migrény a další neurologické problémy, deprese či kožní problémy.

Nejpravděpodobnější příčinou senzitivity na určité potraviny může být zvýšená propustnost střevní sliznice společně s narušenou střevní mikroflórou, kdy se do mimostřevního prostoru dostávají nežádoucí fragmenty z potravin. Reakcí organismu je tvorba specifických protilátek typu IgG, které můžeme detekovat laboratorním vyšetřením z periferní krve. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

 

 

Rádi byste se nás na něco zeptali?

Neváhejte a kontaktujte nás 

Tel.: 800-700-701

E-mail: eshop@agellab.cz

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

Zdrava jatra kolaz
157 Kč
172 Kč (–8 %)

Biochemické vyšetření jater může odhalit různé onemocnění jater, například zánětlivá onemocnění (virové hepatitidy), steatózu ukládáním abnormálního množství tuků, cirhózu...

HVEZDICKA7036
Zdrava jatra darkovy poukaz
Dárkový poukaz
157 Kč
187 Kč (–16 %)

Dárkový poukaz na preventivní vyšetření jater Biochemické vyšetření jater může odhalit různé onemocnění jater, například zánětlivá onemocnění (virové hepatitidy), steatózu...

VOUCHER7036
Paraziti ve strevech kolaz
2 000 Kč

Vyšetření pátrá po přítomnosti střevních parazitických prvoků v gastrointestinálního traktu. Pokud vás trápí průjem nebo bolest břicha a zároveň jste konzumovali vodu či jídlo z...

HVEZDICKA4320
Senzitivita vejce kolaz
990 Kč

Pokud po pozření vajec a vaječných produktů pociťujete nepříjemné příznaky, podstupte naše vyšetření. Pomocí tohoto vyšetření zjistíte, zda jste senzitivní na vaječný bílek a...

HVEZDICKA7011
Histaminova intolerance kolaz
Tip
1 390 Kč

Nedělají vám dobře zrající sýry či snad kysané zelí apod.? Příčinou může být histamin. Histaminovou intolerancí trpí asi 2 % populace. Pomocí tohoto vyšetření zjistíte, zda vám...

HVEZDICKA7012
Senzitivita soja kolaz
990 Kč

Máte podezření, že Váš organismus nesnáší dobře sóju a sójové produkty? Pomocí tohoto vyšetření zjistíte, zda jste senzitivní na sóju a působí vám potíže se zažíváním.

HVEZDICKA7009
Senzitivita mleko kolaz
2 490 Kč

Cítíte po požití mléčných produktů nepříjemné pocity v břiše? Příčinou může být kravské mléko. Pomocí tohoto vyšetření zjistíte, zda jste senzitivní na kravské mléko a působí...

HVEZDICKA7008