SENZITIVITA NA POTRAVINY - SÓJA

Pokud máte podezření, že Váš organismus nesnáší dobře sóju a sójové produkty, podstupte naše vyšetření, které odhalí všechny druhy možné nesnášenlivosti sóji. ... více
Skladem
755 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Popis a parametry

SENZITIVITA NA POTRAVINY - SÓJA

TYP VZORKU: KREV

 

Popis vyšetření:

Senzitivita na potraviny (často „omylem“ nazývána intolerancí) představuje v populaci nejčastější příčinu problémů se zažíváním. Jedná se o reakci imunitního systému na potravinový antigen tvorbou imunoglobulinů typu IgG.
Senzitivita na potraviny se může týkat lidí v každém věku. Na rozdíl od alergie se zdravotní problémy po konzumaci dané potraviny dostavují později, v řádu dnů až týdnů. Mezi nejčastější projevy patří průjem, zácpa, pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Kromě trávicích potíží mohou být doprovodným jevem zvýšené nežádoucí citlivosti na potraviny i migrény a další neurologické problémy, deprese či kožní problémy. Nejpravděpodobnější příčinou senzitivity na určité potraviny může být zvýšená propustnost střevní sliznice společně s narušenou střevní mikroflórou, kdy se do mimostřevního prostoru dostávají nežádoucí fragmenty z potravin. Reakcí organismu je tvorba specifických protilátek typu IgG a IgA, které můžeme detekovat laboratorním vyšetřením z periferní krve.

 

Nabízíme Vám vyšetření protilátek proti nejčastějším potravním alergenům:

 

SÓJA

 

a-Sója IgA, IgG

V poslední době se ve stále větší míře konzumují produkty rostlinného původu. Mezi tyto potraviny patří zejména různé výrobky ze sójových bobů. U alergických pacientů se individuálně vytvářejí specifické protilátky proti různým proteinům ze sóji. U dětí s intolerancí na kravské mléko se často mléko nahrazuje sójovými preparáty, které mohou u citlivých jedinců vyvolat alergické reakce, jakou jsou kopřivka, astma, gastrointestinální potíže, popř. mohou vyvolat anafylaktickou reakci.  Jestliže jsou citliví jedinci vystaveni účinku sójového prachu a mouky, mohou být i tyto příčinou alergického astmatu, rýmy a jiných projevů respirační alergie bez toho, aby jedinci projevovali známky alergie na sóju.

 

Pro koho je vyšetření určeno:

Pokud trpíte nespecifickými trávicími potížemi a máte podezření na souvislost s konzumací sóji a sójových výrobků. Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

 

Konzultace před vyšetřením:

Konzultace před vyšetřením je vhodná s vaším ošetřujícím lékařem.

 

Jak vyšetření probíhá:

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší krve. Odběr se provádí z loketní žíly. Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla.

 

Interpretace vyšetření:

Výsledek vyšetření je pro jednotlivé vyšetřované protilátky vyjádřen jako index pozitivity (negativní, hraniční, pozitivní). Pozitivní výsledek znamená přítomnost protilátek proti testovaným proteinům a může podporovat diagnózu potravinové intolerance. Výsledek musí být hodnocen ve vztahu ke klinickým obtížím pacienta.

 

SENZITIVITA NA POTRAVINY - SÓJA

Zadejte prosím své jméno
Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
' '
Opište kód z obrázku tak, jak jej vidíte
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Laboratoře AGEL a.s.
Revoluční 2214/35
74101 Nový Jičín
Česká Republika
IČO: 16628373
DIČ: CZ699000899
Další informace
    Textové stránky
    Čeština
    cz
    Slovak
    sk