Test histaminové intolerance

Nedělají vám dobře zrající sýry či snad kysané zelí apod.? Příčinou může být histamin. Histaminovou intolerancí trpí asi 2 % populace. Pomocí tohoto vyšetření zjistíte, zda vám potraviny s vysokým obsahem histaminu působí zdravotní obtíže, tedy zda trpíte histaminovou intolerancí.

1 390 Kč
Test histaminové intolerance
Histaminova intolerance kolaz
Tip

Popis vyšetření

Histaminová intolerance (HIT) může být trvalá, kterou trpí cca 2% populace, ale i přechodná. Za tuto formu jsou zodpovědné potraviny s vysokým obsahem histaminu, ale i ty, které jsou spouštěčem jeho nadměrného uvolňování, popř. látek blokující funkčnost enzymu DAO. 

 

 

 

 

 

Pro koho je vyšetření určeno

Při podezření na intolerance na potraviny bohaté na histamin, podezření na nefunkčnost enzymu DAO (oteklá víčka očí popř. nosní sliznice, respirační tíseň, migrény, nadýmání, křeče, průjmy, pokles TK, poruchy srdečního rytmu, bolestivá menstruace apod.), monitorování anti-histaminové diety. 

 

 

 

 

 

S kým mohu výsledek konzultovat

Doporučujeme výsledky, případně i samotné vyšetření, konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.  

Výsledek vyšetření se interpretuje jako míra rizika: vysoké riziko HIT (velmi snížená koncentrace DAO): < 3 U/ml, možné riziko HIT (snížená koncentrace DAO): 3 - 10 U/ml, nízké riziko HIT (normální koncentrace DAO): >10 U/ml. 

 

 

 

 

 

Jak obdržím výsledek testu

Na Váš e-mail uvedený při objednávce, obdržíte zaheslovaný soubor. Případně pokud byste si přáli výsledek zaslat na jinou adresu zmiňte tuto skutečnost před odběrem dané sestřičce.

Heslo k odemčení souboru obdržíte na Váš mobilní telefon.

 

 

 

 

Průběh vyšetření a typy vzorku

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší krve. Odběr se provádí z loketní žíly.

Vyšetření se provádí imunoanalýzou metodou ELISA, při kterém se kvantitativně stanoví koncentrace enzymu diaminooxidázy (DAO), která slouží jako marker v diagnostice histaminové intolerance (HIT). 

Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla. 

 

 

 

"Nepřátelské" potraviny

Fermentované potraviny
může to být např. zelenina konzervována mléčným kvašením - kysané zelí, okurky 

Fermentované trvanlivé salámy
typu "uherák" 

Zrající tvrdé a plísňové sýry
typu romadúr, ementál, rokfór 

Ryby
které nejsou konzumovány v čerstvém stavu (histamin se vytváří při konzervaci a skladování ryb nebo produktů z rybího masa) - vyloučit veškeré rybí konzervy! 

Čokoláda, čaj aj.
pravá čokoláda, kakao, černý a zelený čaj - blokují funkčnost DAO!

Alkohol
víno (hlavně červené), sekt a pivo

Pekárenské produkty
pekařské kvasnice a výrobky obsahující droždí

Ostatní
rajčata, špenát, lilek a kuřecí maso - potraviny, které obsahují vyšší množství histaminu i v syrovém stavu!
citrusové plody, syrový bílek, kynuté těsto, oříšky, luštěniny, různá ochucovadla a konzervační látky - potraviny způsobující nadměrné vylučování histaminu v těle

 

 

Rádi byste se nás na něco zeptali?

Neváhejte a kontaktujte nás 

Tel.: 800-700-701

E-mail: eshop@agellab.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

Senzitivita 287 potravin kolaz
Tip
5 990 Kč

Pomocí našeho nejrozsáhlejšího komplexního balíčku vyšetření senzitivity na 287 potravin zjistíte, zda jste senzitivní na určité potraviny a působí vám potíže se zažíváním.

HVEZDICKA7020