HISTAMINOVÁ INTOLERANCE

Histaminovou intolerancí trpí asi 2 % populace. Pokud po požití vybraných potravin pociťujete nepříjemné potíže, naše vyšetření Vám odpoví na otázku, kde je problém. ... více
Skladem
1 146 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Popis a parametry

HISTAMINOVÁ INTOLERANCE

TYP VZORKU: KREV

 

Popis vyšetření:

Histaminová intolerance (HIT) může být trvalá, kterou trpí cca 2% populace, ale i přechodná. Za tuto formu jsou zodpovědné potraviny s vysokým obsahem histaminu, ale i ty, které jsou spouštěčem jeho nadměrného uvolňování, popř. látek blokující funkčnost enzymu DAO.

 

"Nepřátelské" potraviny:

  • fermentované potraviny - může to být např. zelenina konzervována mléčným kvašením - kysané zelí, okurky
  • fermentované trvanlivé salámy - typu "uherák"
  • zrající tvrdé a plísňové sýry - typu romadúr, ementál, rokfór
  • ryby, které nejsou konzumovány v čerstvém stavu (histamin se vytváří při konzervaci a skladování ryb nebo produktů z rybího masa) - vyloučit veškeré rybí konzervy!
  • pravá čokoláda, kakao, černý a zelený čaj - blokují funkčnost DAO!
  • pekařské kvasnice a výrobky obsahující droždí
  • víno (hlavně červené), sekt a pivo
  • rajčata, špenát, lilek a kuřecí maso - potraviny, které obsahují vyšší množství histaminu i v syrovém stavu!
  • citrusové plody, syrový bílek, kynuté těsto, oříšky, luštěniny, různá ochucovadla
  • a konzervační látky - potraviny způsobující nadměrné vylučování histaminu v těle

 

Pro koho je vyšetření určeno:

Při podezření na intolerance na potraviny bohaté na histamin, podezření na nefunkčnost enzymu DAO (oteklá víčka očí popř. nosní sliznice, respirační tíseň, migrény, nadýmání, křeče, průjmy, pokles TK, poruchy srdečního rytmu, bolestivá menstruace apod.), monitorování anti-histaminové diety.

 

Konzultace před vyšetřením:

Konzultace před vyšetřením je vhodná s vaším ošetřujícím lékařem.

 

Jak vyšetření probíhá:

K vyšetření potřebujeme malý vzorek vaší krve. Odběr se provádí z loketní žíly. Před odběrem nekonzumujte alkohol a tučná jídla. Vyšetření se provádí imunoanalýzou metodou ELISA, při kterém se kvantitativně stanoví koncentrace enzymu diaminooxidázy (DAO), která slouží jako marker v diagnostice histaminové intolerance (HIT).

 

Interpretace vyšetření:

Výsledek vyšetření se interpretuje jako míra rizika: vysoké riziko HIT (velmi snížená koncentrace DAO): < 3 U/ml, možné riziko HIT (snížená koncentrace DAO): 3 - 10 U/ml, nízké riziko HIT (normální koncentrace DAO): >10 U/ml.

 

Souvisejí produkty:

Vyšetření je možné doplnit ještě stanovením celkové kapacity degradace histaminu THDC.

 

HISTAMINOVÁ INTOLERANCE

Zadejte prosím své jméno
Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
' '
Opište kód z obrázku tak, jak jej vidíte
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Laboratoře AGEL a.s.
Revoluční 2214/35
74101 Nový Jičín
Česká Republika
IČO: 16628373
DIČ: CZ699000899
Další informace
    Textové stránky
    Čeština
    cz
    Slovak
    sk